Angela Filote: Modelul de creştere economică din României nu este în interesul cetăţenilor

Comisia Europeană nu poate încuraja actualul model de creştere economică al României, a spus Angela Filote, şefa reprezentanţei pentru ţara noastră a executivului comunitar.

Adăugat: 9 Martie 2016
Ultima actualizare:9 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Angela Filote, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România
trimite pe mail

Angela Filote şi-a argumentat afirmaţia prin faptul că această creştere nu se simte şi în buzunarele cetăţenilor.

"România este în topul creșterii economice în Uniunea Europeană, dar în același timp este și în topul sărăciei. Asta îmi spune mie că actualul model de creștere nu lucrează în interesul cetățeanului și, prin urmare, nu este un model pe care să îl încurajăm la nivelul Comisiei Europene", a declarat, miercuri, Filote cu ocazia prezentării Raportului de țară pentru România, realizat de Comisia Europenă", a spus Angela Filote.

Declaraţiile şefei reprezentanţei pentru România a Comisiei Europene au fost făcute azi, la o conferinţă de prezentare a Raportului de ţară pentru Romania.

Filote a adăugat că România are nevoie de relansarea investițiilor şi a subliniat că încadrarea în ținta de deficit bugetar s-a realizat pe baza tăierii cheltuielilor, nu pe creșterea investițiilor.

În privința investițiilor, Angela Filote a reamintit că la nivelul UE există o mare oportunitate de relansare, prin planul Junker.

"Acest plan este derulat în mai multe state membre, dar România încă nu participă", a mai spus reprezentantul CE.

Angela Filote a precizat că Raportul de țară a fost elaborat de Comisia Europenă și va fi urmat de un răspuns al Guvernului, Programul Național de Reformă și prin Programul de Convergență. 

Rapoartele de ţară sunt un instrument al Comisiei Europene prin care sunt semnalate eventualele riscuri la care ar putea fi suspuse statele membre.

În documentul pentru România, Comisia recomandă autorităţilor de la Bucureşti să se concentreze pe trei domenii prioritare: relansarea investiţiilor, continuarea reformelor structurale şi adoptarea de politici bugetare responsabile.
  Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulian Olescu
Adăugat:
9 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza