Angajaţii OLTCHIM stau "pe un butoi de pulbere"

Angajaţii OLTCHIM sunt pe punctul de a exploda, în timp ce angajaţii TVR şi proprietarii unor chioşcuri din Craiova au protestat pentru a-şi cere drepturile.

Adăugat: 9 Octombrie 2012
Ultima actualizare:9 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Avansul pentru luna august nu ajunge nici marţi  la salariaţii de la Oltchim, iar oamenii sunt tot mai nemulţumiţi de amânarea repetată a plăţilor, pe care autorităţile o pun pe seama blocării conturilor companiei, în ciuda discuţiilor cu reprezentaţii băncii de la Râmnicu Vâlcea şi de la Bucureşti.

Deocamdată nimeni nu ştie când vor ajunge sumele promise la angajaţi, iar corespondentul Radio România în Vâlcea, Ana Maria Cârstea, transmite că angajaţii ar putea să nu mai aibă răbdare până la termenul limită până la care au fost asiguraţi că-şi vor primi măcar o parte din salariile restante.  

Oamenii susţin că vor aştepta acordarea drepturilor salariale până la finele acestei săptămâni, dată până la care autorităţile au dat garanţii nu doar pentru bani, ci şi pentru repornirea instalaţiilor.

În cazul în care angajaţii Oltchim nu îşi vor primi salariile, ei ameninţă cu proteste în faţa Ministerului Economiei.

Tensiunea este atât de mare în rândul oamenilor încât nu va fi exclus ca pe parcursul zilelor viitoare să asistăm la noi proteste spontane. 

Proteste la TVR

Câteva sute de angajaţi ai TVR au protestat şi marţi faţă de concedierile colective din televiziune.

Sindicaliştii spun că protestul este spontan, ca şi cel de luni.

Tot marţi ar urma să fie depusă şi o acţiune în instanţă prin care să fie contestat întregul proces de concediere colectivă. 

872 de posturi ar urma să fie desfiinţate în urma restructurării.  

Proteste cu incidente la Craiova

Aproximativ 100 de proprietari ai unor chioşcuri amplasate pe terenul public au protestat, marţi dimineaţă, în faţa Primăriei Craiova, faţă de decizia administraţiei locale de a le demola construcţiile.

În timpul protestului trei persoane au avut nevoie de intervenţia ambulanţelor, după ce au leşinat.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Ana Maria Cârstea
Adăugat:
9 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza