Angajaţii CFR sunt în grevă japoneză

Salariaţii cer majorarea salariilor cu cel puţin 10% şi încheierea unui nou contract de muncă până la sfârşitul acestei luni.

Adăugat: 22 Septembrie 2015
Ultima actualizare:22 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Angajaţii CFR sunt în grevă japoneză, nemulţumiţi de situaţia în care se află compania.

Protestul ar urma să dureze două zile.

Salariaţii cer majorarea salariilor cu cel puţin 10% şi încheierea unui nou contract de muncă până la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele Federaţiei Feroviare Mişcare Comercial, Grigore Mare, a precizat pentru Radio România Actualităţi că nu sunt excluse nici alte forme de protest.

"Toţi salariaţii de la Calea Ferată vor purta banderola albă pe mână, în semn de protest faţă de nepăsarea autorităţilor şi a guvernului. Există şi posibilitatea unui protest spontan. Un protest spontan înseamnă că salariaţii nu mai muncesc, fără să anunţe în prealabil", a spus Grigore Mare.

La negocierile de ieri, reprezentanţii sindicatelor şi administraţiile companiilor feroviare de stat nu au reuşit să se înţeleagă în privinţa acestor revendicări.

Potrivit reporterului nostru Alexandru Lancuzov, sindicaliştii cer ca situaţia de la CFR să fie discutată în şedinţa de mâine a Guvernului.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza