Andronescu afirmă că moţiunea Opoziţiei este "un demers democratic"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu susţine că demersul PDL de a depune o moţiune simplă pe tema educaţiei îi oferă posibilitatea de a da explicaţii despre acest domeniu.

Adăugat: 25 Septembrie 2012
Ultima actualizare:25 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ecaterina Andronescu a declarat, marţi, că moţiunea simplă a PDL este o bună ocazie de a explica ce se întâmplă acum în acest domeniu şi ce a făcut în cele două luni de când a preluat şefia acestui minister.

"Este un demers democratic prevăzut de Constituţia României, ca urmare îl privesc din acest punct de vedere cu toată deschiderea. Întotdeauna am gândit că o moţiune reprezintă un moment în care parlamentul se poate apleca pe un domeniu - şi cum am putea să spunem că domeniul educaţiei nu este unul de interes major pentru ţară? Este cel mai mare interes! Fără educaţie şi fără sănătate o ţară practic nici nu poate exista", a declarat Andronescu.

Măsurile solicitate de PDL  în moţiunea simplă:

►demisia premierului Victor Ponta;

► demisia ministrului Educaţiei;

►renunţarea la bacalaureatul profesional pentru 2013 şi continuarea învăţământului profesional;

►renunţarea la ideea mutării clasei pregătitoare obligatorii de la şcoli la grădiniţe;

► depolitizarea organismelor care se ocupă de etica universitară şi de verificarea titlurilor universitare;

►renunţarea la numirea politică a directorilor de şcoli;

►retragerea de către ministrul Educaţiei a titlului de doctor deţinut "în mod nemeritat" de premierul Ponta;

Prin moţiunea simplă depusă marţi,  la Camera Deputaţilor, PDL a cerut guvernului să renunţe la bacalaureatul profesional şi la intenţia de mutare a clasei pregătitoare de la şcoală la grădiniţă după numai un an de funcţionare în acest cadru.

 În moţiunea simplă intitulată "Brambureala din educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", democrat-liberalii acuză actual Executiv de "distrugerea sistematică" de către USL a sistemului de învăţământ prin măsurile luate în cele patru luni de guvernare.

Moţiunea are 11 pagini în cuprinsul cărora PDL acuză că "tot ceea ce USL a făcut de la preluarea puterii a fost să dovedească faptul că nu se pricepe decât la distrugere sistematică".

Tot marţi, ministrul Educaţiei, a mai anunţat că bugetul pe 2013 pentru învăţământ va fi mai mare ca în acest an.

Ecaterina Andronescu a mai spus că autorităţile încearcă să atragă şi alte resurse la bugetul Educaţiei, cum ar fi fonduri europene pentru formarea profesională a cadrelor didactice sau pentru infrastructură.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza