Andrian Năstase: O cerere de graţiere către Traian Băsescu ar fi fost o altă umilinţă

Fostul preşedinte al PSD şi premier al României, Adrian Năstase, a declarat, la Antena 3, că nu ar fi făcut, niciodată, o cerere de graţiere către preşedintele Traian Băsescu.

Adăugat: 18 Aprilie 2013
Ultima actualizare:18 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a precizat că a depus la CEDO o plângere în legătură cu condamnarea sa în dosarul "Trofeul calităţii", informează Agerpres.  

"Pentru mine o cerere de graţiere către Traian Băsescu ar fi fost o altă umilinţă pe care în niciun caz eu însumi nu aş fi acceptat să o îndur", a declarat Năstase.

Adrian Năstase a mai afirmat că tot ceea ce i s-a întâmplat  ţine de răzbunare politică, şi că totul a început într-o perioadă în care Traian Băsescu începea să piardă din popularitate.

"Niciodată n-aş fi făcut o cerere de graţiere către Băsescu, aş fi preferat că stau doi ani sau oricât în penitenciar. În primul rând, o cerere de graţiere ar însemna recunoaşterea unei vinovăţii pe care eu o resping în mod categoric şi eu voi căuta mai departe să găsesc un remediu juridic". Andrian Năstase

"Subiectiv", nu susţine numirea lui Kovesi la DNA

Fostul premier a mai afirmat, în interviul televizat, că, "subiectiv" nu susţine numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, dar a adăugat că o poate înţelege politic, din perspectiva unei anumite strategii.

"Subiectiv, este o numire pe care n-o pot susţine. Din punct de vedere obiectiv, politic, pot să găsesc o anumită raţionalitate într-o strategie care înseamnă să faci ca la şah o primă mişcare atunci când ai o formulă de blocaj. Şi sper ca această strategie să fie încununată de succes şi nu vor exista alte mişcări surpriză care să creeze o insatisfacţie şi mai puternică la nivelul alegătorilor", a argumentat Năstase, la Antena 3.

Acesta consideră că responsabilitatea unui premier şi a unui şef de partid este aceea de a vedea mai departe decât ceilalţi.

"Ponta a evoluat fantastic"

"Sper că Victor Ponta priveşte în direcţia corectă şi sper că va reuşi să comunice mai bine cu partenerii săi astfel încât să nu trebuiască să ducă lupte pe mai multe fronturi în acelaşi timp", a mai spus fostul premier.

Referindu-se la actual premier, Victor Ponta, Năstase a declarat că "a evaluat fantastic" şi că a fost "o surpriză plăcută", mai ales că Ponta conduce "două guverne - unul social-democrat şi celălalt liberal".

"Victor Ponta pentru mine este o surpriză extrem de plăcută, a reuşit în lunile astea să evolueze fantastic. Şi e o problemă şi el va decide dacă reuşeşte să-şi formeze o echipă puternică, deocamdată nu văd lucrul ăsta, şi sper că va reuşi să întărească această echipă, mai ales că el conduce două guverne: unul social-democrat, altul liberal", a spus fostul lidet al social-democraţilor.

Întrebat ce note dă guvernului Ponta şi USL-ului, Năstase a precizat că notele pe care le dă premierului şi USL sunt pe modelul universităţilor din străinătate.

El a acordat lui Ponta nota B plus, iar Uniunii Social Liberale, nota B minus.

"Lui Victor Ponta nota pe care i-aş da-o ar fi, aşa cum fac universităţile din străinătate, un B plus, ceea ce înseamnă peste 9. Pentru USL aş da o notă mai mică: aş da un B minus, pentru că mi se pare că această construcţie, care a pornit de la vârf pe o formulă aproape de uniune personală, n-a reuşit să se consolideze pe celelalte trepte în jos", a mai spus Năstase la Antena 3.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza