Andrei Pleşu, audiat în dosarul "Mineriada"

Fostul ministru al culturii, Andrei Pleşu a fost audiat astăzi, în calitate de martor, timp de 3 ore de procurorii militari în dosarul "Mineriadei" din 13-15 iunie 1990.

Adăugat: 12 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Pleşu-arhivă foto
trimite pe mail

Andrei Pleşu le-a povestit anchetatorilor experienţa trăită în acea perioadă în Piata Universităţii, când potrivit propriilor afirmaţii ar fi încercat să fie un liant între preşedintele de atunci al ţării şi oamenii din stradă.

În plus, problema minerilor nu se discuta în şedinţele executivului - a conchis Andrei Pleşu.

"Eu nu aveam un contact frecvent cu domnul Ion Iliescu. La şedinţele de guvern participam, dar lucrurile de ordin imediat organizatoric nu se discutau în guvern. Am spus şi domnului care m-a interogat, nu-mi aduc aminte să fi participat la vreo şedinţă de guvern în care problema pieţei, problema minerilor să se fi discutat cu adevărat. Mi-am imaginat că este un fel de executiv restrâns, făcut de oamenii direct responsabili şi care lua decizii. Eu nu mă bag în chestii procedurale juridice, însă sunt foarte bucuros că se face un efort consistent pentru o lămurire geometrică a lucrurilor", a afirmat Pleşu.

Tot astăzi, s-a prezentat la Parchetul Militar şi omul de afaceri Adrian Sârbu care are calitatea de inculpat în acest dosar pentru crime împotriva umanităţii, după cum a informat redactorul RRA, Diana Surdu.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza