Andrei Marga este noul preşedinte al Institutului Cultural Român

Plenul Senatului a aprobat validarea lui Andrei Marga în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, fără audieri în Comisiile de specialitate.

Adăugat: 11 Septembrie 2012
Ultima actualizare:11 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru de Externe Andrei Marga este preşedintele Institutului Cultural Român.

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi cinci  abţineri, fără audiere în comisii, întrucât Andrei Marga este plecat din ţară.

El va fi audiat în comisiile de specialitate, săptămâna viitoare.

Propunerile înaintate de grupurile PSD şi PNL şi respectiv PDL pentru ocuparea celor două funcţii de vicepreşedinte al ICR vor fi validate de plenul Senatului după ce Biroul Permanent va stabili o dată la care candidaţii să fie audiaţi în comisiile reunite de specialitate.
    
Această decizie a fost luată de liderii grupurilor parlamentare din Senat după o pauză de consultări, solicitată de Cristian Rădulescu (PDL).
    
Pauza de consultări a fost solicitată după ce senatorii se exprimaseră deja, prin vot, pentru respingerea propunerii înaintate de preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Sergiu Nicolăescu (PSD), care solicitase amânarea discuţiilor pe marginea ICR pentru săptămâna viitoare.
    
Propunerea acestuia a fost respinsă cu 30 de voturi ''pentru'', 46 de voturi ''împotrivă'' şi cinci abţineri.
    
Şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru s-a exprimat în favoarea amânării discuţiilor pentru ca propunerile înaintate să fie audiate în comisiile de specialitate.

În replică, vicepreşedintele liberal al Senatului, Dan Radu Ruşanu, a precizat că, în trecut, senatorii PDL au respectat mai puţin cutuma şi mai mult Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului.

Marga, propunerea  USL  

Grupurile USL din Senat l-au nominalizat pe Andrei Marga pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ICR, rămase vacante după demisia lui Horia-Roman Patapievici, iar pentru funcţia de vicepreşedinte a fost propus Horia-Răzvan Gârbea.

Pentru cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte al ICR grupul parlamentar al PDL din Senat va face o propunere de candidat.

Potrivit statutului, misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Septimiu Roman
Adăugat:
11 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza