Andrei Marga, despre schimbarea sa de la Ministerul de Externe

"Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul".

Adăugat: 7 August 2012
Ultima actualizare:7 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru de externe, Andrei Marga susţine că a fost schimbat din funcţie pentru că altcineva şi-a dorit acest minister, dar nu a dorit să facă public vreun nume.

"Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie, trebuie să fim de la început foarte clari. Doi, nu este un motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul", a spus Marga pentru RFI.

Marga a adăugat că nu este stânjenit de schimbarea sa din funcţie, dar  "a fost o sensibilitate".

"De stânjenit, mă rog, poate că e prea tare spus. Evident că suntem sensibili. Nu e vorba de vreo preocupare pentru persoana mea, pentru că mă repliez. Deci, dacă nu e stânjeneală, a fost o sensibilitate, asta este sigur", a adăugat Marga.

Fostul minsitru  a precizat că a refuzat alte oferte care i-ar fi fost făcute de a prelua anumite funcţii, chiar ministeriale.

El preferă  să se dedice cercetării.

"Au fost mai multe propuneri, dar rămân în mediul de cercetare şi universitate şi, iminent, dacă vreţi, adică luna următoare, plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică", a precizat Marga.

Premierul Victor Ponta a făcut luni prima remaniere a cabinetului său.

Printre miniştrii remaniaţi s-a aflat şi Andrei Marga care a fost înlocuit în funcţia de ministru de externe cu Titus Corlăţean.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza