Andrei Chiliman nu demisionează din funcţia de primar

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat sub control judiciar în dosarul "Mită în schimbul contractelor publice".

Adăugat: 20 Iunie 2015
Ultima actualizare:20 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Chiliman, primarul sectorului 1
trimite pe mail

UPDATE Andrei Chiliman, a declarat sâmbătă, la ieşirea de la Secţia 1 Poliţie că "nu există niciun fel de dovezi", în dosarul în care este cercetat.

"Nu există niciun fel de dovezi la dosarul respectiv. Mai mult nu vă spun. Nu are nicio legătură dosarul pentru care am fost chemat acolo cu vreo şpagă sau ceva. Nu există nicăieri absolut niciun fel de dovadă", a declarat el.

Cât priveşte o eventuală demisie din funcţia de edil al sectorului 1, Andrei Chiliman a spus că nu va demisiona si că în perioada următoare de administrarea sectorului 1 se vor ocupa colegii săi.

"Rămân să fiu primar şi o să se ocupe colegii mei pe perioada asta. Nu există demisie".

Chestionat dacă au ajuns bani şi la PNL, el a spus: "Nu au existat bani". El a adăugat că se va prezenta la poliţie de două ori pe săptămână. Procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă a edilului, dar Instanţa Supremă a respins, în cursul nopţii, această solicitare.

Decizii similare au fost luate şi în cazul fostului trezorier al PNL, Vlad Moisescu, consilierului personal al primarului, Ioana Costescu, şi consilierului local, Ion Brad.

Hotărârile nu sunt definitive şi pot fi contestate de procurori.

DNA îl acuză pe Andrei Chiliman că ar fi perceput comisioane cuprinse între 10-15% ca să atribuie contracte publice.

Ar fi obţinut, astfel, de-a lungul mai multor ani, nouă milioane de euro, pe care i-ar fi împărţit cu ceilalţi membri ai reţelei şpăgii. 10% din această sumă ar fi ajuns şi la Filiala PNL Sector 1.

Din investigaţiile procurorilor mai reiese că Vlad Moisescu, un apropiat al primarului, era de fapt capul grupării infracţionale.

Primarul Sectorului 1 deţine şi funcţia de prim-vicepreşedinte în PNL, iar liberalii recunosc că acest caz afectează imaginea partidului.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL a reafirmat că, în cazul în care Chiliman este reţinut sau arestat, acesta va fi suspendat din funcţie.

"Statutul nostru este unul foarte clar. În condiţiile în care un membru din conducerea Partidului Naţional Liberal este reţinut sau în stare de arest, atunci va fi suspendat din funţie. Regret că asistăm la genul acesta de cazuri care, din păcate, afectează imaginea Partidului Naţional Liberal", a spus ea.

Investigaţiile în acest caz au început după ce procurorii ar fi obţinut informaţii de la unul dintre oamenii de afaceri acuzaţi în dosarul cumnatului premierului, Iulian Herţanu.

Joi, anchetatorii au percheziţionat Primăria Sectorului 1.

În acest timp, primarul Chiliman se întoarcea de la Bruxelles.

A fost luat direct de la aeroport şi dus la DNA Ploieşti.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza