Andrei Baciu: Nu se impun deocamdată noi restricții în România

În România nu se pune deocamdată problema impunerii de noi restricţii, spune secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, invitat la Radio România Actualități.

Adăugat: 1 Martie 2021
Ultima actualizare:1 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În ţara noastră nu se pune deocamdată problema impunerii de noi restricţii, chiar dacă numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în ultima perioadă, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, el a atras încă o dată atenţia asupra importanţei respectării regulilor de prevenţie a răspândirii bolii.

Andrei Baciu: În România, în momentul de faţă nu se pune problema de aşa ceva. Lucrurile sunt foarte bine gestionate. Avem un număr mic de cazuri faţă de ce aveam în perioadele cele mai intense. Sigur, în ultima săptămână s-a constatat o uşoară creştere, însă acest lucru poate fi pus şi pe seama creşterii interacţiunilor dintre persoane, redeschiderea şcolii ş.a.m.d. Această creştere trebuie privită pe un interval de cel puţin câteva zile. Dacă auzim că azi faţă de ieri a crescut sau a scăzut cu un număr de X, nu are o semnificaţie medicală atât de importantă cum are, de exemplu, creşterea de la o săptămână la alta, cu atât mai mult o diferenţă semnificativă. Masca, o minimă grijă faţă de distanţa fizică şi o igienă suplimentară au reale efecte şi, practic, acestea sunt măsurile, pe care trebuie să le mai păstrăm încă foarte puţin.

Andrei Baciu a precizat că toate vaccinurile care au primit aprobare pentru a fi folosite în România sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus prezente în ţara noastră.

Andrei Baciu: În Europa şi în România, tulpinile de coronavirus existente şi circulante - de fapt variaţiile, că vorbim de acelaşi virus, care a suferit o mică mutaţie, o mică variaţie - sunt sensibile şi vaccinurile pe care le avem sunt eficiente în totalitate împotriva acestor noi tulpini, deci să nu avem niciun fel de grijă din această perspectivă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza