Andrei Alexandru, candidatul "surpriză" pentru şefia PSD

Simplu membru într-o organizaţie locală din PSD, Andrei Alexandru şi-a depus candidatura la şefia partidului, fiind contracandidatul lui Victor Ponta.

Adăugat: 12 Aprilie 2013
Ultima actualizare:12 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Andrei Alexandru, membru al PSD în organizaţia locală 49, Sector 2, Bucureşti, şi-a înregistrat, vineri, la secretariatul general al partidului, candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, în perspectiva Congresului din 19-20 aprilie.

"Am făcut această cerere, urmând aceeaşi procedură folosită conform Statutului PSD şi februarie 2010 şi rămasă neschimbată, când mi-a fost aprobată candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului de către Comisia de propuneri fără să fie necesară vreo recomandare din partea vreunei structuri statutare a partidului", precizează Andrei Alexandru în cererea adresată secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

Cererea sa a fost înregistrată cu numărul 74 din 12 aprilie 2013.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţiile alese la Congresul PSD din 19-20 aprilie expiră miercuri, 17 aprilie.

Andrei Alexandru, un apropiat al lui Nicolae Văcăroiu

Andrei Alexandru i-a fost consilier şi purtător de cuvânt lui Nicolae Văcăroiu, pe vremea când acesta era preşedinte al Senatului.

Andrei Alexandru a fost purtător de cuvânt şi în perioada în care Nicolae Văcăroiu a deţinut funcţia de preşedinte interimar, la momentul primei suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în 2007.

Andrei Alexandru şi-a anunţat şi în 2010 înscrierea în cursa pentru şefia PSD, printr-o scrisoare adresată secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, conform procedurii prevăzute de Statut.

Pe de altă parte, CNSAS a decis că fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a fost colaborator al Securităţii, iar Instanţa supremă a confirmat, în mai 2011, hotărârea.

Andrei Alexandru a afirmat ulterior că decizia a fost luată fără a exista probe la dosar şi a spus că hotărârea este stupefiantă şi nedreaptă şi că dă în judecată la CEDO statul român.

Ponta: Candidatura lui Andrei Alexandru, o glumă proastă

Premierul Victor Ponta, candidat pentru o nouă funcţie de preşedinte al PSD a declarat că declaraţia lui Andrei Alexandruprivind candidatura la preşedinţia PSD la congresul de săptămâna viitoare este "o glumă pe seama presei".

Liderul social-democraţilor a menţionat că propunerea sa ca preşedintele PSD să fie ales de toţi membrii formaţiunii se va aplica din 2016, adică de la următorul congres.

"Eu ţin foarte mult la ideea ca în 2016 eu sau cine va fi liderul PSD să aibă legitimitatea dată nu doar de câţiva colegi din conducere sau din congres, ci legitimitatea dată, practic, de toţi membrii. Este o procedură care s-a folosit de către partidele de centru-stânga şi în alte părţi. Sigur, ea e de origine din America - cu alegeri preliminare. În 2016 aşa trebuie să fie. Ideea este ca acela care conduce partidul la alegerile parlamentare - eu sau altcineva - să aibă o legitimitate foarte mare. Înainte de alegeri, sigur, nu după. Ideea este să mergi în alegeri cu un lider sprijinit nu de votul din 2013, ci de votul din 2016", a arătat Ponta.

Congresul PSD în care se va alege preşedintele şi nou strucură de conducere urmează să aibă loc în 19-20 aprilie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza