Andreea Paul: USL investeşte în clientela politică prin rectificarea bugetară

Liderii PDL susţin că USL trebuie să dea socoteală, public, cum se vor cheltui concret banii alocaţi mai mult la Parlament, la serviciile secrete, la Ministerul de Externe sau de Interne, care "îşi iau partea leului din actuala rectificare bugetară".

Adăugat: 29 Octombrie 2013
Ultima actualizare:30 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

USL investeşte în propria clientelă politică şi în detrimentul stimulării competitivităţii economice, prin actuala rectificare bugetară, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, deputatul Andreea Paul.

Ea a cerut Guvernului să explice de ce a mărit alocările bugetare pentru Parlament, Ministerul de Externe şi serviciile secrete în detrimentul altor domenii. 

"Guvernul Ponta, astăzi mai mult ca niciodată, trebuie să dea socoteală, public, cum se vor cheltui concret banii alocaţi mai mult la Parlament, la serviciile secrete, la Ministerul de Externe sau de Interne, care îşi iau partea leului din actuala rectificare bugetară. Guvernul Ponta nu vine cu nicio soluţie pentru crearea de locuri de muncă, pentru relaxare fiscală", a spus prim-vicepreşedintele PDL. 

Andreea Paul a mai spus că domeniile sacrificate din nou la actuala rectificare bugetară sunt sănătatea, munca şi protecţia socială, care pierd sume mari de bani, ceea ce ar putea duce la scăderea nivelului de trai.

Soluţia cea mai bună pentru România, relaxarea fiscală

Deputatul PDL Andreea Paul a declarat marţi că soluţia cea mai bună pentru România este relaxarea fiscală, prin adoptarea unor măsuri cum ar fi reducerea cotei unice la 12 procente sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

"Cerem revenirea la soluţii pentru crearea de locuri de muncă, la cele două alternative aruncate în spaţiul dezbaterii publice de către USL, creşterea cotei unice la 22 de procente sau introducerea impozitului diferenţiat. Al treilea scenariu pe care nu îl vede USL şi care aparţine PDL reprezintă soluţia pentru România, relaxarea fiscală prin adoptarea de către majoritatea parlamentară a acelui pachet de patru măsuri: reducerea cotei unice la 12 procente, creşterea salariului minim pe economie la 1.000 de lei, scutirea de impozit a profitului reinvestit şi diminuarea poverii fiscale pe muncă cu 5 puncte procentuale la angajator", a spus Andreea Paul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că Guvernul Ponta "ia măsuri şchioape", care nu se adresează mediului de afaceri şi nu vine cu nicio soluţie pentru crearea de locuri de muncă.
   Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Octombrie 2013
Ultima actualizare:
30 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza