Anchetă de amploare în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova

Anchetatori din România şi din Republica Moldova au început în această dimineaţă cercetările la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, în raionul Cantemir, în apropiere de graniţă.

Adăugat: 3 Iunie 2016
Ultima actualizare:3 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Anchetă de amploare în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, în care şi-au pierdut viaţa patru salvatori din Iaşi.

Pocurorii militari români au inceput cercetările la faţa locului, împreună cu specialişti de la Chişinău.

Potrivit unui comunicat de la Parchetul General până acum au identificat martorii, au recoltat probe de combustibil, toxicologice şi de ADN.

În acest dosar cercetările sunt efectuate sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi privind nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

La faţa locului a ajuns şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, însoţit de specialişti în aviaţie şi de procurori criminalişti.

El a declarat că repatrierea corpurilor celor trei salvatori români va fi făcută astăzi.

"Autopsia deja s-a făcut. Dl. ministru Tobă a avut discuţii cu colegii din Moldova şi autopsia s-a făcut clar în cursul nopţii,cu identficare cu tot, aşa că a rămas doar pregătirea pentru repatriere. 

În accident şi-au pierdut viaţa comandorul Doru Gavrilă,de 53 de ani, copilotul Voicu Şocae, 36 de ani, medicul Mihaela Dumea, 39 de ani şi asistentul Gabriel Sandu de 38 de ani", a spus Raed Arafat.

În memoria lor, în Republica Moldova astăzi este doliu naţional. Guvernul moldovean a avut aseară şi o şedinţă de urgenţă.

Reprezentantul serviciului de presă al Procuraturii Generale de la Chişinău, Eugeniu Roşca, a declarat că procurorii se ocupă în prezent de examinarea locului accidentului şi de ridicarea probelor. Activitatea acestora este însă împiedicată de condiţiile meteo nefavorabile. 

"Procurorii lucrează în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor /.../ impedimente de ordn climateric care le face lucrul mai greu", a spus Eugeniu Roşca. 

Premierul moldovean Pavel Filip a convocat aseară târziu o şedinţă de urgenţă cu şefii instituţiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului, cerându-le să urgenteze ancheta.

Tot ieri, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decretat ziua de vineri zi de doliu naţional în memoria victimelor accidentului aviatic din Cantemir.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza