Anca Boagiu, audiată la DNA

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiată, joi seara, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor în dosarul privind tranzacţiile ilegale din Portul Constanţa.

Adăugat: 5 August 2011
Ultima actualizare:5 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În dosar sunt cercetaţi senatorul PDL Mircea Banias şi fostul secretar general al Ministerului Administrației și Internelor, Laurenţiu Mironescu.


Avocatul Ion Panaitescu a declarat, joi seara, la ieşirea de la DNA, că Anca Boagiu a fost audiată în calitate de martor, iar mărturia ei a fost "de o importanţă covârşitoare pentru economia cauzei".


"S-a vorbit despre valurile Dunării, despre Marea Neagră. A fost chemată pentru a se vorbi despre valurile Dunării, despre valurile Mării Negre", a spus Panaitescu.


El a precizat că audierea ministrului Transporturilor este un spectacol pus în scenă de procurorii anticorupţie.


Numele ministrului transporturilor, Anca Boagiu, apare în motivarea deciziei instanţei supreme de arestare preventivă a celor 28 de persoane. 


Potrivit motivării, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu, în noiembrie 2010, că va interveni, la cererea acestuia, la ministrul transporturilor, Anca Boagiu, "într-o problemă", iar o lună mai târziu ar fi intervenit "pe lângă un ministru", pentru păstrarea în funcţie a fostului director al DSV Constanţa.


În urmă cu o săptămână a fost audiat la DNA, în calitate de martor, și liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.


În dosarul privind importurile ilegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 de persoane, dintre care iniţial au fost arestate 28.


Ulterior au fost eliberate mai multe persoane, printre care Laurenţiu Mironescu, Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Pătraşcu, comandant al "Grupului de Nave" Constanţa din cadrul Poliţiei de Frontieră şi Corneliu Păun, aceştia părăsind arestul în 21 iunie.


În dosar au mai fost arestaţi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme.


Senatorul Mircea Banias este cercetat în acest dosar pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare, în cazul lui fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi ţara.
 Autor:
Rador
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
5 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza