Analizele de laborator, introduse în dosarul electronic al pacientului

CNAS și-a fixat prioritățile pentru 2016, printre care introducerea analizelor de laborator și a investigațiilor meedicale în dosarul electronic.

Adăugat: 3 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Analizele de laborator şi investigaţiile medicale ar putea fi introduse, de anul acesta, în dosarul electronic al fiecărui pacient, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Instituţia îşi mai propune ca biletele de trimitere la medicii specialişti să fie în format electronic şi ca bolnavii de hepatita C să beneficieze de un nou contract de tip cost-volum.

Şi Agenţia Naţională de Transplant şi-a desemnat prioritatea pentru 2016: realizarea transplantului pulmonar la noi în ţară,  a declarat directorul Agenţiei, profesor doctor Radu Deac.

"S-a stabilit legătura cu Eurotransplantul până când reuşim să le facem în ţară, să putem oferi eurotransplanturi la noi, care, în momentul de faţă, nu sunt utilizaţi. Vom negocia să oferim plămâni Eurotransplantului concomitent cu instruirea cu pregătirea infrastructurii. Suntem într-un efort extraordinar pentru a le realiza în ţară, pentru că există pacienţi, deocamdată ne concentrăm pe Spitalul Militari", a spus Radu Deac.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza