Analiza votului în PSD "cu rezultatele pe masă"

Cu rezultatele pe masă, social-democraţii fac analiza votului, iar părerile sunt împărţite. Există solicitări din interiorul PSD privind ieșirea de la guvernare.

Adăugat: 17 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta le-a solicitat astăzi colegilor de partid şi celor din coaliţia guvernamentală ca mâine în Parlament să fie tranşată problema legii amnistiei şi a solicitărilor făcute de DNA.

"Primul mesaj pe care trebuie să-l dăm este chiar mâine în Camera Deputaţilor. Aşa cum am spus săptămâna trecută în dezbaterea pe care am avut-o cu domnul Iohannis, mâine nu doar cei de la PSD, ci toţi cei din coaliţie vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi a graţierii, bineînţeles pentru încuviinţarea cererilor justiţiei. E un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul ieri", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai afirmat că atât timp cât va avea sprijinul coaliţiei va rămâne în funcţia de prim-ministru.

El a precizat că electoratul a dat ieri un semnal foarte puternic şi a solicitat celor din PSD un moment de reflecţie şi de analiză.

Declaraţiile vin după ce mai mulţi membri ai conducerii partidului au evocat posibilitatea ieşirii de la guvernare după pierderea alegerilor de ieri, iar în eşaloanele de rangul doi au apărut şi primele demisii.

Analiza votului. "Preşedinţia la ei, guvernul la noi".

Cu rezultatele pe masă, social-democraţii fac analiza votului, iar părerile sunt împărţite.

Preşedintele executiv, Liviu Dragnea, preciza că nu se impun demisii la nivel central şi local.

În plus, nu se pune problema ieşirii de la guvernare.

"Respectăm voinţa populară, să nu dăm toată puterea într-o parte, menţinem echilibrul politic. Preşedinţia la ei, guvernul la noi", a subliniat Dragnea.

PSD rămâne la guvernare

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, arată într-un comunicat că PSD rămâne la guvernare.

Ea face apel la unitatea partidului şi speră că deciziile imediat următoare nu vor fi influenţate de dezamăgirea momentului.

De cealaltă parte, vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă declara că va propune în interiorul partidului ieşirea social-democraţilor de la guvernare ca urmare a rezultatului alegerilor.

"Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei domnului Iohannis să vină să guverneze şi eu sper sincer că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învăţăm cu toţii", a susținut Negoiță.

Senatorul PSD Dan Şova respinge ideea, ca şi Liviu Dragnea.

În schimb, Dan Şova îl consideră vinovat pentru eşecul din alegerile de ieri chiar pe preşedintele executiv, Liviu Dragnea, cel care a coordonat campania electorală şi despre care crede că ar trebui să facă un pas în spate.

Potrivit datelor parţiale prezentate astăzi de Biroul Electoral Central, Klaus Iohannis este câştigătorul alegerilor pentru Preşedinţia României.

El a obţinut după centralizarea proceselor-verbale a 99% dintre secţiile de votre 54,5% din opţiunile exprimate de alegători.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza