Analiza războiului din Ucraina, în atenția CSAT

CSAT a analizat propunerile de contracarare a potenţialelor ameninţări, astfel încât să fie menţinută pacea în regiunea Mării Negre şi să fie evitată extinderea conflictului.

Adăugat: 26 Octombrie 2022
Ultima actualizare:26 Octombrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Războiul din Ucraina, investiţiile în dezvoltarea producţiei de gaze naturale şi utilizarea pe termen scurt a resurselor de cărbune, precum şi înzestrarea Armatei Române au fost analizate ieri de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Reuniunea de la Palatul Cotroceni a avut loc fără un ministru titular al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, dar cu Nicolae Ciucă în dublă ipostază: de premier şi şef interimar la MApN.

Analiza războiului din Ucraina şi implicaţiile sale pentru România a fost principalul subiect dezbătut în cadrul şedinţei CSAT, iar membrii Consiliului au vorbit şi despre sprijinul pe care România îl va acorda în continuare Ucrainei.

Au fost analizate propunerile de contracarare a potenţialelor ameninţări, astfel încât să fie menţinută pacea în regiunea Mării Negre şi să fie evitată extinderea conflictului, în contextul în care obiectivul prioritar al ţării noastre rămâne cel de întărire a securităţii şi apărării naţionale.

Membrii CSAT au aprobat şi actualizarea Programului "Armata 2040" pe principalele sale direcţii: bugetarea necesarului de personal, reconfigurarea programelor de înzestrare, dar şi modernizarea industriei de apărare.

Au mai fost aprobate propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României, astfel încât populaţia să fie protejată şi să fie asigurată continuitatea în aprovizionare cu energie electrică şi cu gaze naturale, în condiţiile unor preţuri care să nu împovăreze cetăţenii.

În acelaşi timp, membrii Consiliului au concluzionat că pe termen mediu sunt foarte importante atât introducerea reactoarelor nucleare de generaţia a IV-a, mici şi modulare, cât şi consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 octombrie, ora 7:03).Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza