Ana Birchall: Statul român trebuie să dea în judecată Sky News

Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, consideră că demersurile DIICOT ar trebui continuate prin darea în judecată a postului de televiziune.

Adăugat: 18 August 2016
Ultima actualizare:18 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ana Birchall, Preşedinta Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Europene
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, consideră că demersurile DIICOT ar trebui continuate prin darea în judecată a postului de televiziune.

"Statul român nu trebuie să se oprească aici, trebuie să dea în judecată şi Sky News, solicitând serioase şi substanţiale daune morale pentru imaginea creată în mod artificial şi fals despre ţara noastră. Eu sunt foarte încrezătoare că unindu-ne eforturile împreună cu eforturile autorităţilor statului român cum este DIICOT-ul în spaţă sau SRI-ul sau Poliţia, dacă vorbim de acest caz particular, cred că putem şi este datoria noastră să apărăm imaginea României şi a românilor pentru că nu este de joacă. Din punctul meu de vedere, este un alt episod dintr-o campanie mai largă de defăimare şi de decredibilizare a României, o campanie de denigrare şi de defăimare care trebuie condamnată cu toată fermitatea pe toate căile oficiale", a declarat Birchall.

În acest timp, cei trei presupuşi traficanţi de arme sunt arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la comunicare de informaţii false.

Amintim că ieri,  jurnalistul Stuart Ramsay, de la televiziunea britanică Sky News şi echipa sa au fost puşi sub urmărire penală în dosarul privind controversatul reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România.

De asemenea, procurorii DIICOT au cerut o comisie rogatorie pentru a-l interoga pe jurnalistul Stuart Ramsay în Marea Britanie.

În acest dosar, au fost arestaţi preventiv romanii - protagonişti ai reportajului trucat şi intermediarul afacerii.

Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, consideră că demersurile DIICOT ar trebui continuate prin darea în judecată a postului de televiziune.

Ana Birchall: "Statul român nu trebuie să se oprească aici, trebuie să dea în judecată şi Sky News, solicitând serioase şi substanţiale daune morale pentru imaginea creată în mod artificial şi fals despre ţara noastră. Eu sunt foarte încrezătoare că unindu-ne eforturile împreună cu eforturile autorităţilor statului român cum este DIICOT-ul în spaţă sau SRI-ul sau Poliţia, dacă vorbim de acest caz particular, cred că putem şi este datoria noastră să apărăm imaginea României şi a românilor pentru că nu este de joacă. Din punctul meu de vedere, este un alt episod dintr-o campanie mai largă de defăimare şi de decredibilizare a României, o campanie de denigrare şi de defăimare care trebuie condamnată cu toată fermitatea pe toate căile oficiale".

În acest timp, cei trei presupuşi traficanţi de arme sunt arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la comunicare de informaţii false. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/ana_birchall_statul_roman_ar_trebui_sa_dea_in_judecata_sky_news-93016#sthash.bzg7StRv.dpuf


Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza