Americanii comemorează 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

Americanii comemorează azi victimele atacurilor teroriste din 2001, prin ceremonii de reculegere la New York şi Washington.

Adăugat: 11 Septembrie 2016
Ultima actualizare:11 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

2977 de oameni au fost ucişi de avioanele deturnate de 19 terorişti Al Qaeda.

Statele Unite au răspuns cu un război mondial împotriva terorismului, care continuă şi acum.

Potrivit corespondentului Radio România, nimeni nu a uitat uitat momentele de teroare din urmă cu 15 ani.

75.000 de oameni suferă încă de tulburări mintale şi fizice, inclusiv membri ai echipelor de urgenţă, care au inspirat particule cancerigene în încercarea de a salva vieţi.

Dincolo de omagiile pe care liderii pe vor aduce astăzi victimelor, la 15 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, probabil că cel mai puternic mesaj vine chiar din partea americanilor obişnuiţi: solidaritate, curaj şi speranţă. 91% dintre adulţii intervievaţi într-un sondaj îşi aduc aminte exact unde se aflau sau ce făceau când au auzit ştirile privind atacurile în care au fost ucişi aproape 3.000 de oameni la World Trade Center, în New York, la Pentagon şi în Pennsylvania.

Nimeni nu a uitat. Imediat după atacuri, trei pompieri new-yorkezi au ridicat steagul american deasupra ruinelor Turnurilor Gemene, moment rămas în memoria întregii Americi şi a lumii.

Imediat după aceea, în mod misterios, steagul a dispărut. Marele eveniment al comemorării de astăzi este faptul că steagul "11 Septembrie", simbol al naţiunii americane, a fost găsit la aproape 5.000 de km depărtare, în Everest, statul Washington.

Steagul va fi expus în Muzeul Naţional "11 Septembrie" din New York, unde se va deschide mâine o expoziţie dedicată "reconstituirii inimaginabilului".

În expoziţia care va cuprinde picturi, sculpturi şi producţii video semnate de 13 artişti, câţiva dintre aceştia au încorporat în lucrările lor cenuşă găsită la Ground 0, punctul zero unde s-au aflat cele două turnuri gemene, distruse de terorişti.Autor:
Doina Saiciuc
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza