Amenzile pentru evaziunea fiscală la pâine "au crescut de zece ori"

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunţă că amenzile pentru evaziunea fiscală la pâine au crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA.

Adăugat: 27 Septembrie 2013
Ultima actualizare:27 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Deva, că valoarea amenzilor aplicate producătorilor de pâine care au continuat să practice evaziunea fiscală a crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA.

El a precizat că multe dintre firmele care au încălcat legea au fost depistate cu sprijinul patronatelor din morărit şi panificaţie.

"Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine şi pe tot lanţul de producţie - la morărit şi, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie - a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit şi panificaţie, şi numai - pentru că şi alte patronate, asociaţii s-au implicat - au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală", a spus ministrul.

Constantin: Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut
    
În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulţi producători agricoli şi primari din judeţul Hunedoara, ministrul Agriculturii a menţionat că există premisele pentru ca evaziunea fiscală din panificaţie să scadă.
    
"Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă şi să ne îndeplinim şi acest obiectiv", a precizat Daniel Constantin.
    
În ceea ce priveşte reducerea preţului la pâine, ministrul Agriculturii a afirmat că 80% dintre marile centre de vânzare au decis să adopte această politică de vânzare imediat ce a scăzut şi TVA.

El a precizat că instituţia pe care o conduce nu poate obliga producătorii să reducă preţul la pâine, apreciind însă că acest lucru se va întâmpla în baza principiilor concurenţei de piaţă.
    
"Noi nu putem să obligăm să se reducă preţul, dar a fost un angajament al marilor magazine de desfacere, că preţul va scădea. Şi eu cred că având acest procent de peste 80% este un lucru foarte bun. (...) Eu cred că mai devreme sau mai târziu, pe principii de concurenţă, toţi vor reduce preţul, în conformitate cu scăderea TVA", a adăugat Daniel Constantin.
    
Ministrul Agriculturii a fost prezent vineri în judeţul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu autorităţile locale şi a deschis o nouă ediţie a Zilei Recoltei, organizată de Primăria Deva.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza