Amenințările la adresa UE și NATO "schimbă securitatea în zona Balcanilor"

Ministrul Mircea Duşa a subliniat că ameninţările la adresa statelor Uniunii şi alte NATO, dar şi criza din Ucraina au schimbat substanţial mediul de securitate din regiune.

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Declaraţii de presă Mircea Dușa și Andreja Katič
trimite pe mail

Cooperarea în sud-estul Europei este extrem de importantă, inclusiv pentru stabilitatea în Balcani, a afirmat, astăzi, la Ljiubliana, ministrul român al apărării, Mircea Duşa, după întâlnirea cu omologul său sloven, Andreja Katič.

Ministrul român a subliniat că ameninţările la adresa statelor Uniunii şi alte NATO, dar şi criza din Ucraina au schimbat substanţial mediul de securitate din regiune.

"Măsurile care se proconizează cu referire la obiectivele Summitului de la Varşovia de anul viitor trebuie să răspundă acestor pericole. Sigur că am rugat-o pe doamna ministru, legat de cooperarea noastră la nivel de NATO, având în vedere că România, încă de la vizita secretarului general NATO la Bucureşti, a lansat o iniţiativă, un proces de reflecţie, care se referă la securitatea pe Marea Neagră, să sprijine acest demers al nostru, astfel încât măsurile de adaptare să vizeze şi securitatea pe Marea Neagră", a spus Mircea Duşa.

La rândul său, demnitarul sloven a subliniat că, pentru stabilitatea în regiune, şi mai ales în Balcanii de Vest, măsurile nu trebuie să ţină cont de criteriul geografic, ci de amploarea noilor provocări de securitate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza