Amendamente la proiectul votului prin corespondență, până luni

Senatorii au termen până luni dimineaţă să depună amendamente la proiectul privind votul prin corespondență, după care Comisia de Cod Electoral se va reuni pentru a elabora un raport.

Adăugat: 18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:18 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă se află deja pe masa de lucru a senatorilor.

Documentul a fost elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă şi este asumat de membrii Comisiei de Cod Electoral.

Senatorii au termen până luni dimineaţă să depună amendamente.

Comisia de Cod Electoral se va reuni apoi pentru a elabora un raport care urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării în plenul Senatului.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a apreciat astăzi la conferinţa Tinerilor Liberali de la Baia Mare că intrarea în vigoare a unui asemenea act normativ ar reprezenta un gest de normalitate.

"Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Important este să reuşim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi şi libertăţi fundamentale, iar dreptul de vot este un drept pe care, din păcate, îl luăm în considerare şi ne amintim de el exclusiv în campanii electorale sau în precampaniile electorale. Astăzi ne aflăm în etapa în care să putem restabili o situaţie de normalitate pentru că a avea drept de vot pentru diaspora cred că înseamnă normalitate", a spus Alina Gorghiu.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza