Ambasadorul României în Pakistan, în afara oricărui pericol

Ministerul de Externe din ţara noastră anunţă că a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

Adăugat: 8 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, a scăpat cu răni uşoare din accidentul de elicopter care a avut loc azi în această ţară şi în care au murit şapte persoane: ambasadorul Norvegiei şi cel al Filipinelor, soţiile ambasadorilor Indoneziei şi Malaeziei, cei doi piloţi şi un membru al echipajului.

Deşi talibanii declară că au doborât elicopterul cu o rachetă în încercarea de a-l ucide pe premierul pakistanez, Nawaz Sharif, armata pakistaneză respinge această ipoteză, avansând ideea că a fost vorba despre un accident.

"Potrivit primelor date, elicopterul s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice şi nu există la acest moment indicii care să arate că ar fi vorba de un atac terorist. Ancheta este în desfăşurare", a spus Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt MAE.

Elicopterul a lovit o şcoală, dar în clădire nu se aflau elevi, precizează BBC.

Atât diplomaţii din elicoper, cât şi premierul Nawaz Sharif, aflat într-un alt aparat de zbor, se îndreptau către o zonă muntoasă unde urma să fie inaugurată o linie de telescaun donată de Elveţia.

Evenimentul a fost anulat.

UPDATE Premierul Victor Ponta a anunţat vineri că a primit confirmarea că ambasadorul României în Pakistan este în afara oricărui pericol.

"Am primit confirmarea că ambasadorul nostru în Pakistan este în afara oricărui pericol. Regret profund pierderile de vieţi omeneşti!", a scris premierul pe Twitter.

Ambasadorul României în Pakistan, alături de alţi diplomaţi străni, se afla la bordul unui elicopter care s-a prăbuşit în această dimineaţă în nordul Pakistanului.

Ministerul de Externe din ţara noastră anunţă că a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul Ministerului pakistanez de externe pentru obţinerea de informaţii suplimentare.   

Reuters relatează că cel puţin 6 persoane şi-au pierdut viaţa în acest accident.

Ar fi vorba, potrivit armatei pakisteze, de ambasadorul Norvegiei şi de cel al statului Filipine, dar şi de soţiile diplomaţilor din Malaezia şi Indonezia.

Ambasadorul Poloniei şi cel al Olandei au fost răniţi.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza