Ambasadorul român la Budapesta, convocat la Ministerul de Externe al Ungariei

MAE confirmă că ambasadorul român la Budapesta, Alexandru Victor Micula, a fost convocat la MAE ungar, pentru a da lămuriri cu privire tensiunile diplomatice dintre România și Ungaria.

Adăugat: 20 Septembrie 2015
Ultima actualizare:20 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Micula, Ambasadorul roman la Budapesta. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Ambasadorul roman la Budapesta a fost convocat mâine la Minsterul Ungar de Externe, iar şeful diplomaţiei ungare a criticat dur aprecierile făcute ieri de omologul său pe tema gardurilor construite de Ungaria la frontiere.

La Bucureşti, Ministerul de Externe a comunicat, cu puţin timp în urmă, că reacţia de la Budapesta este provocatoare şi continuă seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor români.

Ministerul de Externe spune că poziţia sa pe această temă este convergentă şi cu alte poziţii exprimate la nivel european şi internaţional.

Această poziţie va fi prezentată mâine, din nou, oficialilor ungari de ambasadorul român la Budapesta.

Ridicarea de garduri, "un gest autist"

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a criticat din nou ceea ce a numit ridicarea de garduri care să delimiteze Europa.

Bogdan Aurescu a mai declarat, după consultări cu omologul său olandez Bert Koenders, că, în ceea priveşte migraţia, soluţia ar fi rezolvarea situaţiilor care-i determină pe oameni să fugă din ţările lor.

"În opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze "Europa civilizată", între ghilimele, de restul Europei, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spiritului european.În schimb, România este fronitera externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte", a afirmat Bogdan Aurescu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza