Ambasadorul Marii Britanii: Va trebui să introducem forme de control asupra cetățenilor europeni

Votul dat pentru ieşirea din Uniunea Europeană sugerează că va trebui să introducem anumite forme de control în ceea ce-i priveşte pe cetăţenii europeni de pe teritoriul Marii Britanii, afirmă ambasadorul Paul Brummell.

Adăugat: 31 Iulie 2016
Ultima actualizare:31 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti
trimite pe mail

Marea Britanie va continua parteneriatul strategic pe care îl are cu România, concentrat pe pilonii de securitate şi de prosperitate, a declarat ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Paul Brummell.

El a participat, astăzi, la închiderea Taberei de Vară organizată de UDMR în Harghita şi a făcut câteva comentarii legate de implicaţiile Brexit-ului pentru cetăţenii europeni care trăiesc şi muncesc în Regatul Unit.

"Votul dat pentru ieşirea din Uniunea Europeană sugerează că va trebui să introducem anumite forme de control în ceea ce-i priveşte pe cetăţenii europeni de pe teritoriul Marii Britanii. Dar, în acelaşi timp, premierul Theresa May a spus că îşi doreşte să garanteze pentru drepturile acestor ceţăteni aflaţi în ţara noastră şi aici sunt incluşi şi românii. Aceste drepturi ar putea fi puse în discuţie, doar, dacă, la rândul lor, cetăţenii britanici nu ar beneficia de acelaşi tratament în alte state membre. Aş mai vrea să mai spun că Brexit-ul nu înseamnă că Marea Britanie nu mai este o ţară europeană. Suntem europeni şi suntem un stat care joacă un rol-cheie în cele mai importante organizaţii internaţionale", a spus Paul Brummell.

În ceea ce priveşte accesul europenilor la universităţile de prestigiu din Marea Britanie, ambasadorul Paul Brummell a spus că, până la ieşirea efectivă din Uniunea Europeană, totul rămâne neschimbat, notează corespondenta Radio România Actualităţi, Angela Bârsan.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza