Ambasadorul Marii Britanii: Transparenţa îi responsabilizează pe politicieni

Guvernul trebuie să fie o sursă de încredere, a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti în cadrul unei dezbateri, și a subliniat că transparentizarea trebuie să ajungă şi la nivel local.

Adăugat: 9 Martie 2016
Ultima actualizare:9 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti
trimite pe mail

Datele deschise şi transparenţa îi responsabilizează atât pe politicieni cât şi pe funcţionarii publici, fiind un element fundamental în dobândirea încrederii cetăţenilor,  a declarat astăzi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

Guvernul trebuie să fie o sursă de încredere, a mai spus el în cadrul dezbaterii cu tema "Parteneriatul pentru o guvernare deschisă în România", subliniind că transparentizarea trebuie să ajungă şi la nivel local.

"Datele deschise pot fi folosite într-un mod inovator atât de guvern, cât şi de persoanele private cu scopul de a crea instrumente utile care să sprijine dezvoltarea de noi afaceri şi locuri de muncă. În Marea Britanie, datele deschise au ajutat statul să obţină oferte mai bune în contractele de achiziţii publice", a subliniat Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanicii la Bucureşti a mai spus că România a făcut paşi importanţi în direcţia cea bună, cum ar fi platforma maisimplu.ro lansată de Guvern.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza