Dan Mihalache: Nu sunt motive de teamă pentru românii care lucrează în Regatul Unit

Ambasadorul Dan Mihalache spune că nu sunt motive de teamă pentru românii care lucrează sau studiază în Regatul Unit.

Adăugat: 3 Februarie 2020
Ultima actualizare:3 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După 47 de ani, Regatul Unit a părăsit UE.

Cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie pot aplica până la 30 iunie 2021 pentru aşa-numitul "statut de rezidenţă", care le va garanta drepturile şi după terminarea perioadei de tranziţie de 11 luni.

Până acum au aplicat aproximativ 435.000 de cetăţeni români pentru acest statut.

De la Londra, ambasadorul României, Dan Mihalache, spune că nu sunt motive de teamă pentru românii care lucrează sau studiază în Regatul Unit.

Dan Mihalache: Nu sunt motive de teamă, nu sunt motive de panică, ştiu că circulă foarte multă zvonistică. Eu vreau să spun câteva lucruri foarte simple. Punctul numărul unu: se va putea circula cu carte de identitate până cel puţin la sfârşitul acestui an sau cu paşaport pentru cei care au paşapoarte. Punctul numărul doi: nu va fi nevoie de vize, deci cei care vor să plece înapoi în ţară, să se întoarcă după aceea în Marea Britanie nu trebuie să-şi facă griji că la întoarcere vor trebui să vină cu alte documente sau cu vize. Punctul număurl trei: acest statut de rezident sau de prerezident le garantează că se vor bucura de aceleaşi drepturi cel puţin într-o perioadă previzibilă de timp.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza