Ambasada SUA: CCR trebuie lăsată să ia o decizie privind referendumul

Ambasada SUA susţine că CCR ar trebui să ia o decizie bazată pe principii, privind validarea referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Adăugat: 1 August 2012
Ultima actualizare:1 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti subliniază că, după anunţarea rezultatului final al referendumului de duminică de către BEC, Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie cu privire la acesta, "bazată pe principii, fără niciun amestec din afară".

Într-un comunicat de presă, ambasada americană aminteşte că luna trecută, Curtea Constituţională şi Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfăşurarea referendumului.

Acum, Curtea trebuie să decidă dacă aceste reguli au fost respectate, se precizează în comunicat.

De asemenea, Ambasada subliniază că este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate.

În documentul remis presei se mai amintesc declaraţiile ambasadorului Mark Gitenstein din data de 4 iulie, la sărbătorirea a 236 de ani de la Declaraţia de Independenţă, conform cărora "în definitiv, nicio economie nu poate prospera şi nicio democraţie nu poate supravieţui în lipsa unui angajament ferm faţă de statul de drept şi a respectului pentru instituţiile democratice. Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege."

Citiţi comunicatul integral, în limba engleză, pe site-ul oficial al Ambasadei SUA.

Curtea Constituţională se reuneşte în şedinţă, miercuri, începând cu ora 14,00, pentru a decide validarea sau invalidarea referendumului.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
1 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza