Ambasada României acordă asistență familiei ai cărei copii au fost luați de autorități

Misiunea diplomatică română la Oslo se află în contact permanent cu familia, căreia i-a pus la dispoziţie o listă a coordonatelor de contact ale mai multor avocaţi şi traducători.

Adăugat: 8 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasada României la Oslo a acordat şi acordă în continuare asistenţă familiei mixte ai carei copii au fost luati de la parinti de autoritatile norvegiene.

Ministerul de Externe precizează ca este vorba despre asistenţa consulară posibilă în astfel de cazuri, în limitele permise de competenţele instituţionale, de legislaţia norvegiană şi ţinând seama de doleanţele familiei, care a solicitat în mod expres discreţie în privinţa mediatizării cazului.

Misiunea diplomatică română la Oslo se află în contact permanent cu familia, căreia i-a pus la dispoziţie o listă a coordonatelor de contact ale mai multor avocaţi şi traducători, şi a înscris în registrele de stare civilă româneşti certificatele de naştere ale celor cinci copii care au şi cetăţenie norvegiană.

Ministerul precizează că, la nivel bilateral, nu există instrumente juridice care să permită cooperarea judiciară pe marginea unui astfel de caz.

Din informaţiile aflate la dispoziţia autorităţilor române nu reiese, în acest moment, că ar fi vorba de un tratament discriminatoriu la adresa cetăţenilor români, transmite redactorul RRA, Carmen Gavrilă.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza