Alţi doi foşti miniştri ai Justiţiei, audiaţi în cazul arhivei SIPA

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei, a continuat astăzi cu audierea foştilor miniştri ai justiţiei: Cristian Diaconescu şi Cătălin Predoiu.

Adăugat: 25 Octombrie 2017
Ultima actualizare:25 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cristian Diaconescu a apreciat că demersul Comisiei Parlamentare este necesar şi util şi speră să nu fie politizat.

Cristian Diaconescu a mai afirmat că nu ştie unde se găsesc în prezent mapele profesionale ale unor demnitari.

"Aş fi foarte interesat să ştiu pe unde zburdă ele în spaţiul românesc. Este vorba de Victor Babiuc, e Ciorbea, e Valeriu Stoica, este vorba de mine. Dacă e să vă răspund direct dacă ştiu de vreun magistrat şantajat, de Corneliu Turianu da, ştiu", a declarat el.

La rândul său, Cătălin Predoiu a afirmat că, pe perioada mandatului său, nu s-a intrat în arhiva SIPA şi că obiectivele sale au fost îndeplinite.

"Primul obiectiv pe tot parcursul mandatului a fost acela ca nimeni niciodată să nu intre în acea arhivă, încălcând legea, şi acest obiectiv a fost realizat", a susţinut Predoiu.

Preşedintele Comisiei, Şerban Nicolae, a anunţat că membrii comisiei vor vizita locul unde este păstrată în prezent arhiva SIPA şi, ulterior, vor fi reluate audierile.

La sfârşitul lunii septembrie, senatorii şi deputaţii au aprobat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, pentru a verifica dacă au fost semnalate persoane ce au intrat neautorizat sau care au încercat să sustragă, să distrugă, să modifice sau să fotocopieze documente din această arhivă după anul 2006, când fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei a fost desfiinţat.

Audierile vor continua săptămâna viitoare, când şi-a confirmat prezenţa fostul ministru Tudor Chiuariu.

Monica Macovei nu a răspuns încă invitaţiei.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
25 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza