"Alo, aici Radio Bucureşti". Radioul public a împlinit 88 de ani

Radio România împlineşte, astăzi, 88 de ani. "Alo, aici Radio Bucureşti" au fost primele cuvinte rostite pe calea undelor, la 1 noiembrie 1928, de primul preşedinte al instituţiei, fizicianul Dragomir Hurmuzescu.

Adăugat: 1 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Se numea atunci Societatea de Difuziune Radiotelefonică.

Radio România este astăzi cea mai importantă instituţie media din ţară, prin numărul de ascultători care aleg zilnic programele posturilor corporaţiei, prin campaniile în care se implică şi prin proiectele culturale de anvergură pe care le dezvoltă.

Invitat, în această dimineaţă, la "Matinal" Radio România Actualităţi, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a povestit că începuturile sale în cariera de actor se leagă şi de teatrul la microfon, la Radiodifuziune. 

"Am prins şi începuturile Televiziunii, dar Radioul era tutelar. Ascultam muzică şi ascultam teatru la microfon. Primele mele participări la Radio, încă din studenţie, au fost roluri la teatrul la microfon. Cred că am făcut enorm de multe, nici nu îmi mai dau seama câte titluri, ca apoi, de-a lungul timpului, să înregistrez şi câteva sute, cred, de emisiuni de poezie. Se cultiva poezia în Radio şi se dădea emisiunea de poezie seara târziu, dar foarte multă lume le asculta", mărturisea Ion Caramitru. 

Ziua Radioului este sărbătorită şi pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Pasagerii care vor tranzita aeroportul vor asista la o serie de concerte.

De la ora 11:00, în incinta Terminalului Plecări, vor fi organizate recitaluri de jazz ale Big Band-ului Radiodifuziunii.

Va avea loc şi un concert al Orchestrei Populare Radio.


 Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza