Alistar: Nu este exclusă cercetarea disciplinară a procurorilor care critică deciziile instanţelor

Victor Alistar, membru CSM, a precizat pentru Radio România Actualităţi că nu este exclusă cercetarea disciplinară a procurorilor care au formulat critici la adresa unor decizii definitive de achitare în instanţe.

Adăugat: 12 Iulie 2018
Ultima actualizare:12 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Victor Alistar. Foto: Agerpres arhivă
trimite pe mail

Discuţii aprinse, ieri, în plenul CSM în legătură cu criticile aduse de procurori unor decizii definitive de achitare în instanţe.

Acestea erau cuprinse într-un raport întocmit de Inspecţia Judiciară pe baza unor note informative ale procurorilor.

Judecătoarea Gabriela Baltag a atras atenţia că, în acest caz, ar putea fi vorba chiar de încălcarea independenţei judecătorilor.

Un alt membru al CSM, Victor Alistar, a precizat pentru Radio România Actualităţi că nu este exclusă cercetarea disciplinară a procurorilor care au formulat astfel de critici.

"Este inadmisibil ca în ceea ce priveşte o hotărâre judecătorească pronunţată de un complet de judecată format din judecători, alţi magistraţi, cum ar fi procurorii care cunosc foarte bine condiţiile statutului de magistrat şi rigorile legislaţiei privind justiţia, să facă critici cu privire la temeinicia şi legalitatea unor hotărâri", a spus Victor Alistar. 

La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că hotărârile judecătoreşti de achitare sunt analizate în cadrul Parchetelor.

El a subliniat că este o procedură prevăzută de lege, deci este, de fapt, o obligaţie legală a procurorilor. Augustin Lazăr a mai precizat că procedura (care trebuie făcută într-o manieră profesionistă) presupune analiza juridică a soluţiilor de achitare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza