Alina Ghorghiu susţine moţiunea anunţată de USR

Senatorul PNL Timiş, Alina Gorghiu, consideră că moţiunea simplă, anunţată de USR, chiar daca nu va fi votată, va duce în Parlament dezbaterea privind graţierea.

Adăugat: 20 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, senator PNL
trimite pe mail

Alina Gorghiu a afirmat astăzi, într-o conferinţa de presă, că, având în vedere actuala configuraţie a Parlamentului, cel mai probabil, moţiunea simplă nu va trece la vot, însă aceasta este necesară pentru ca subiectul să fie dezbătut în Parlament.

Senatorul PNL a declarat că va susţine această moţiune şi a precizat că săptămâna viitoare va propune constituirea unei comisii speciale pentru penitenciare.

După declaraţia preşedintelui Klaus Johannis cu privire la acest subiect, Alina Gorghiu a adăugat că ar fi oportun ca ordonanţa privind graţierea să fie retrasă.

"Cel mai înţelept ar fi ca Dragnea să renunţe la ordonanţele care îi sunt dedicate", a afirmat Alina Gorghiu.

Aceasta a amintit că pentru rezolvarea problemelor deţinuţilor, PNL a depus încă de anul trecut un proiect care prevede adoptarea unor măsuri alternative de executare a pedepsei cu închisoarea.

Ele vizează, printre altele, executarea pedepsei la domiciliu care implică şi purtarea de către condamnaţi a unor brăţări de siguranţă, executarea pedepselor în week end , munca în folosul comunităţii sau executarea pedepselor în sistem mixt, transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza