Alina Bica şi Dorin Cocos, arest la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi ca fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi omul de afaceri, Dorin Cocoş să fie judecaţi în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2".

Adăugat: 14 Aprilie 2015
Ultima actualizare:14 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Bica, fost şef al DIICOT
trimite pe mail

Instanţa a admis cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, însă decizia nu este definitivă, informează Agerpres.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) şi favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuţ Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mită, transmite Agerpres.

Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Acuzatiile DNA

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit în mod indirect, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi situat în Snagov, judeţul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

În schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei, Dorin Cocoş a pretins şi primit de la Gheorghe Stelian (denunţător în dosar) suma de 10 milioane euro.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza