Alina Bica, arestată preventiv pentru luare de mită

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Adăugat: 2 Septembrie 2015
Ultima actualizare:2 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captură TV
trimite pe mail

Fosta şefă de la Crimă Organizată, Alina Bica, a fost arestată preventiv din nou pentru luare de mită.

O măsură similară a fost dispusă în acest dosar pe numele fostului şef al Fiscului în perioada 2012-2013, Şerban Pop.

ei doi au fost reţinuţi ieri, de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi primit 230.000 de euro de la omul de afaceri Horia Simu.

Alina Bica s-a mai aflat în arest mai multe luni de zile în dosarul deschis pe marginea supraevaluării despăgubirilor date de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Şi omul de afaceri Horia Simu este în prezent arestat preventiv într-un alt dosar de corupţie.

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Şerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror şef al DIICOT, a primit 17.500 de euro prin intermediul consilierului său, Ionuţ Mihăilescu (martor în cauză), din totalul sumei de 20.000 euro primiţi de acesta din urmă de la Şerban Pop.

DNA susţine că suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul celor 230.000 euro daţi de Horia Simu lui Şerban Pop în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014.

În schimbul banilor primiţi, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în cauza în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de Horia Simu, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza