Alianţa România Dreaptă s-a desfiinţat

Alianţa România Dreaptă s-a desfiinţat, după alegerile parlamentare de duminică. PDL, PNŢCD şi Forţa Civică continuă pe drumuri separate.

Adăugat: 10 Decembrie 2012
Ultima actualizare:10 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alianţa România Dreaptă a încetat din punct de vedere juridic, după alegerile din 9 decembrie.

ARD a fost constituită doar ca alianţă electorală.

Liderii PDL, PNŢCD şi Forţa Civică, plus Noua Republică, s-au declarat rezervaţi în privinţa continuării proiectului politic pe viitor.

Vicepreşedintele Forţei Civice, Gabriel Biriş, a anunţat că ARD a încetat şi susţine că proiectul Forţei Civice trebuie continuat.

"ARD a încetat. Ca să continue amorul trebuie o altă înţelegere. Până una alta, suntem liberi de contract", a declarat, pentru gândul.info, Gabriel Biriş.

La fel de rezervat este şi liderul Noua Republică, Mihail Neamţu, al cărui proiect spune că trebuie să continue.

Cât priveşte ARD, Neamţu spune că este nevoie de "unitatea dreptei în faţa colosului USL", însă o decizie trebuie luată de toate formaţiunile componente.

Totodată, vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, candidat din partea ARD pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul Huşi pentru Camera Deputaţilor, a declarat că "înfiinţarea ARD a fost o prostie".

"Cred că e devreme pentru o analiză complexă. Fără a considera că sunt sub imperiul emoţiilor, cred că astăzi am dreptul să spun că a fost o mare prostie să inventam o alianţă (ARD) cu nişte partide care nu existau, iar în viaţă prostia se plăteşte", a precizat Boureanu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza