Alianţa PSD+UNPR va face majorităţi cu ALDE în 27 de judeţe

Suntem în măsură ca în momentul de faţă în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene, a anunţat copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 7 Iunie 2016
Ultima actualizare:7 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

ALDE este în măsură să formeze majorităţi în consiliile judeţene cu PSD+UNPR în 27 de judeţe, a anunţat luni copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, care s-a arătat mulţumit de scorul obţinut la alegerile locale.

"Trebuie să ţinem cont că ALDE este un partid înfiinţat în urmă cu doar 10 luni şi, prin urmare, există un deficit organizatoric care s-a resimţit în rezultatul unora dintre judeţe. Dar ceea ce este important este bilanţul global şi acesta l-am făcut şi noi, dar şi împreună cu colegii de la PSD şi suntem în măsură ca în momentul de faţă în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene", a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

El mai anunţat că există o înţelegere politică între PSD şi ALDE pe care liberalii şi democraţii înţeleg să o respecte.

"Sunt, de fapt, 14 judeţe în care PSD-ul are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD-ul cu noi va face majoritate şi câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem să alcătuim majorităţile pentru că ne mai trebuie consilieri în afară de cele două formaţiuni - PSD şi ALDE şi, în felul acesta, cred că reuşim să marcăm rezultatele pe care le-am obţinut în bună parte din judeţele ţării, inclusiv la Bucureşti. Noi am făcut o înţelegere politică pe care şi eu şi colegii mei din ALDE, din PSD înţelegem să ne-o respectăm", a declarat Tăriceanu, la sediul central al PSD, unde a fost însoţit de copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, la rândul său, că există 27 de judeţe unde Alianţa PSD+UNPR va face majorităţi cu ALDE, respectiv la Bucureşti şi la sectoare.

Întrebat dacă a discutat cu liderii ALDE despre o alianţă pentru alegerile parlamentare, preşedintele PSD a arătat că este timp pentru aşa ceva.

"Le luăm pe rând, că avem timp. Acum ne concentrăm doar pe constituirea majorităţilor din judeţe şi din consiliile locale din ţară",  a declarat Dragnea, citat de Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza