Alianţa PSD-UNPR, pe primul loc în preferinţele electoratului

PSD-UNPR ar obţine 40% din voturi dacă duminică s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL-PC - 23,5%, iar PDL - 14,1%, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research.

Adăugat: 18 Martie 2013
Ultima actualizare:18 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alianţa PSD-UNPR ar obţine cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, potrivit datelor furnizate de barometrul de opinie "Adevărul despre România", realizat de către INSCOP Research.

Astfel, PSD-UNPR strânge cele mai multe dintre opţiunile de vot ale românilor - 40%, urmaţi de PNL-PC cu 23,5%, PDL - 14,1%, PP-DD - 9% şi UDMR - 5,3% în situaţia în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare.

Sub 3% din voturi ar obţine PRM - 2,9%, Forţa Civică - 2,5%, Noua Republică - 1,1%, un alt partid - 1,6%.

Cercetarea relevă că 18,4% dintre respondenţi nu s-au hotărât cu cine să voteze, alţi 10,9% au răspuns că nu merg la vot, iar 10% nu au răspuns la întrebarea cu cine ar vota dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri generale.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 21 - 28 februarie.

Volumul eşantionului a fost de 1.066 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un total de 74 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate).Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza