Alianţa dreptei are dificultăţi "din cauza orgoliilor"

Mihai Răzvan Ungureanu susţine că ar fi cazul ca orgoliile în zona politică a dreptei să fie mai moderate, pentru a se putea realiza alianţa de centru dreapta.

Adăugat: 15 Septembrie 2012
Ultima actualizare:30 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că alianţa de centru-dreapta se realizează cu dificultate din cauza orgoliilor şi este cazul ca acestea să fie mai moderate pentru atingerea scopului final.

El a afirmat, sâmbătă, la Constanţa, că nu au existat deocamdată negocieri în interiorul acestei alianţe legate de proporţionalitatea reprezentării în colegii şi nici compoziţia nominală a listei, acestea fiind chestiuni care vor fi discutate în perioada următoare.

Întrebat dacă Alianţa de centru-dreapta a pierdut startul faţă de USL, care a trecut deja la negocierea colegiilor, Mihai Răzvan Ungureanu, a recunoscut că există un contratimp politic care trebuie acoperit şi că închegarea alianţei s-a făcut cu dificultate.

"Nu aş spune că pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie să-l acoperim. USL funcţiona oricum dinainte, USL nu avea o problemă de timp cu atât mai mult cu cât calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de acţiunile USL-ului. În ceea ce priveşte alianţa dreptei, ea se încheagă cu dificultate şi am spus acest lucru, se încheagă cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt întotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care consideră că pe seama unui declic strategic vanităţile personale şi orgoliile de circumstanţă ar trebui să fie mult moderate", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El nu a dorit să precizeze despre ale cui orgolii este vorba,dar a precizat că "lista este prea lungă".

Totuşi, el a explicat că această alianţă trebuie să îşi propună să câştige puterea, iar pentru acest lucru are nevoie de cel puţin 35 la sută din voturile alegătorilor.

"În situaţia în care facem parte dintr-o alianţă, alianţa trebuie să câştige puterea. Asta înseamnă că există cel puţin ţinta celor 35 de procente locuri în Parlament, şi credem că pe seama unei campanii serioase şi fără odihnă se poate merge şi dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist în situaţia aceasta. Aceasta este aşteptarea minimă pe care o avem în acest moment la nivelul alianţei", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a mai afirmat că deşi USL este creditat conform unor sondaje de opinie la nivelul de 50 la sută, totuşi sunt şanse mari ca acest fapt să se schimbe pe fondul modului în care Uniunea Social-Liberală a guvernat în aceste trei luni.

Ungureanu a explicat că urmează o perioadă cu scumpiri de toate felurile, întreaga situaţie urmând să cântărească destul de greu până pe data de 9 decembrie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Septembrie 2012
Ultima actualizare:
30 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza