Alianţa Creştin Liberală va depune moţiune de cenzură împotriva guvernului

Liderul PDL, Vasile Blaga a anunţat, luni, că ACL va depune în această săptămână, o moţiune de cenzură în legătură cu "Ordonanţa de Urgenţă care favorizează migraţia".

Adăugat: 8 Septembrie 2014
Ultima actualizare:8 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liderii ACL: Vasile Blaga şi Klaus Iohannis
trimite pe mail

Alianţa Creştin Liberală va depune, la sfîrşitul acestei săptămâni, o moţiune de cenzură la adresa executivului referitoare la ceea de repezentanţii PNL şi PDL numesc ''abuzurile pe care  le-a făcut cu Ordonanţa de urgenţă care favorizează migraţia'', a anunţat, copreşedintele ACL, Vasile Blaga, informează redactorul RRA.

Blaga a mai spus, într-o conferinţă de presă, că Alianţa va cere Guvernului să prezinte lista alocărilor de fonduri către primari.

"Cerem Guvernului, îi cerem lui Ponta personal, vicepremierului Dragnea să facă publică lista de alocări de fonduri, să vadă opinia publică cum se cumpără primarii acolo unde reuşeşte să-i cumpere, alocându-le sume de la 10 miliarde de lei vechi la 10 milioane de euro în funcţie de localităţi. Îi cerem acest lucru ca să vadă efectiv ţara ce vrea exact acest om şi ce a vrut atunci când a emis această Ordonanţă de Urgenţă", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a mai anunţat că parlamentarii ACL vor iniţia două moţiuni simple, una la Senat privind situaţia din învăţământ, alta la Camera Deputaţilor referitoare la fiscalitate, a mai  transmis reporterul RRA.

Pe 1 septembri, Klaus Iohannis declara că iniţiatorii acestei moţiuni de cenzurăL vor să oprească abuzurile Guvernului într-un domeniu extrem de sensibil.

"Iniţiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă şi trebuie rezolvată acum, ori joi de când au discutat-o în Guvern iată că s-a făcut luni şi nu s-a publicat nimic. Este cel puţin straniu şi noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă că altfel joi seara putea să fie publicată OUG, cum s-a întâmplat de alte ori când s-a publicat Ordonanţa, nici nu fusese discutată până la capăt şi a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse şi vrem să ştim", afirma la aceea dată, Klaus Iohannis.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza