Alianţă a partidelor maghiare, pentru ''spargerea monopolului UDMR''

Preşedintele organizaţiei Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef a declarat că PCM ar putea participa împreună cu Partidul Popular Maghiar din Ardeal la alegerile locale, pentru "spargerea monopolului UDMR" asupra comunităţii maghiare.

Adăugat: 22 Februarie 2012
Ultima actualizare:22 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kulcsar Terza Jozsef a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că ideea colaborării Partidului Civic Maghiar Covasna cu Partidul Popular Maghiar din Ardeal la alegerile locale,  a prins contur în urma discuţiilor avute marţi la Sfântu Gheorghe cu europarlamentarul Tokes Laszlo.
    
''Există mari şanse să existe o colaborare între PCM şi PPMA. Noi considerăm că nu mai este timp pentru experimente şi că trebuie să ne solidarizăm. Dacă nu ne unim atunci UDMR va putea să se joace cu noi, dar dacă pornim împreună, atunci le va fi mult mai dificil şi vom putea sparge monopolul Uniunii. Pentru dreapta maghiară este foarte important să ajungem în Parlamentul României ca să putem lupta pentru drepturile maghiarilor", a declarat Kulcsar Terza Jozsef.
    
Europarlamentarul Tokes Laszlo s-a aflat marţi în judeţul Covasna în cadrul unei campanii de promovare a PPMA, iar cu acest prilej a subliniat importanţa unirii forţelor politice maghiare pentru apărarea drepturilor comunităţii şi obţinerea autonomiei.
    
Referindu-se la afirmaţia liderului PSD Victor Ponta, care a spus recent că preferă intrarea în Parlament a UDMR şi nu a PPMA pe considerentul că acesta din urmă este un partid "extremist, aproape fascist", Tokes Laszlo a declarat că înţelege motivul pentru care UDMR este "pe placul politicului românesc", întrucât "vinde marfa la preţul cel mai scăzut şi ei doresc un astfel de partener ieftin cu care se poate face orice".Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
22 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza