Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor

"Fluxul mărfurilor de strictă necesitate şi a materiilor prime pentru buna funcţionare a termocentralelor trebuie să funcţioneze. Populaţia nu trebuie să aibă probleme cu furnizarea agentului termic".

Adăugat: 12 Februarie 2012
Ultima actualizare:12 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are în responsabilitate deszăpezirea drumurilor naţionale şi doar acolo unde sunt cazuri de urgenţă s-a acţionat cu utilajele CNADNR, deszăpezirea celorlalte drumuri căzând în sarcina autorităţilor locale, a afirmat, duminică, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.

Potrivit acestuia, autorităţile locale trebuie să asigure deszăpezirea drumurilor judeţene, comunale şi a celor din interiorul localităţilor.

De asemenea, el a atras atenţia că, probabil, vor fi închise drumuri pentru intervenţia utilajelor, dar şi pentru înlăturarea posibilităţii de a mai exista cazuri de maşini blocate în nămeţi.

"La nivelul CNADNR, funcţionează un plan de prioritizare a intervenţiilor pe drumuri şi există posibilitatea închiderii drumurilor naţionale care traversează judeţele afectate. Există această posibilitatea pentru că noi punem pe primul loc siguranţa participanţilor la trafic. Nu mai vrem să avem persoane blocate pe drumurile înzăpezite şi utilajele noastre trebuie să aibă cale liberă acolo unde este nevoie. În acelaşi timp, un lucru foarte important: fluxul mărfurilor de strictă necesitate şi a materiilor prime pentru buna funcţionare a termocentralelor trebuie să funcţioneze. Populaţia nu trebuie să aibă probleme cu furnizarea agentului termic", a precizat ministrul Transporturilor.

Acesta a dat asigurări că autorităţile din subordinea MTI sunt pregătite să acţioneze în contextul instituirii noului Cod portocaliu de ninsori şi viscol, însă a subliniat că "succesul acestei o operaţiuni depinde de modul în care fiecare instituţie îşi respectă atribuţiile".Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza