Alexander Vershbow: Este importantă intensificarea capacităţilor de apărare împotriva amenințărilor

Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow,a discutat cu ministrul apărării, Mihnea Motoc, despre situaţia de securitate, precizând că există amenințări atât pe flancul estic, cât și pe cel sudic.

Adăugat: 25 Aprilie 2016
Ultima actualizare:25 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vizita la M.Ap.N. a Adjunctului Secretarului General al NATO, Alexander Vershbow. Sursa:MApN
trimite pe mail

Aflat în vizită la Bucureşti, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, a mulţumit României pentru susţinerea alianţei şi pentru contribuţia cu trupe la misiunea din Afganistan.

Responsabilul NATO a discutat cu ministrul apărării, Mihnea Motoc, despre situaţia de securitate, sprijinul militar al alianţei, dar şi despre subiectele ce vor domina summitul NATO de la Varşovia.

"Este foarte importantă intensificarea capacităţilor de apărare şi de descurajare ale alianţei împotriva tuturor ameninţărilor cu care ne confruntăm. Am stabilit că avem nevoie de o abordare de 360 de grade, pentru că avem foarte multe provocări şi ameninţări, atât pe flancul estic, unde Rusia încearcă să stabilească şi să schimbe graniţe deja existente, dar şi pe flancul sudic, unde ne confruntăm cu probleme legate de extremism şi terorism", a spus Alexander Vershbow.

La rândul său, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că a discutat cu ambasadorul NATO despre prezenţa aliată consolidată, rotaţională şi cvasipermanentă din toate categoriile de forţe ale alianţei pe teritoriul României.Autor:
Radu Dobriţoiu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza