Alertă pe străzile din Belgia

Belgia menţine pentru cel puţin încă o lună armata pe străzi şi, implicit, nivelul actual de alertă teroristă, trei din patru posibile, a anunţat ministrul de interne.

Adăugat: 6 Februarie 2016
Ultima actualizare:6 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a anunţat şi un nou plan de acţiune împotriva terorismului, anunţă de la Bruxelles, Cerasela Rădulescu.

Militarii vor păzi în continuare instituţiile euroatlantice şi obiectivele evreieşti, care pot fi ţinta atacurilor teroriste.

De altfel, guvernul belgian a anunţat un plan de acţiune împotriva radicalizării extremismului violent şi a terorismului, care se va concentra în Bruxelles, pe câteva districte ale oraşului unde locuieşte populaţie musulmană.

Ministrul de interne spune că vor fi monitorizaţi cei care se întorc din Siria, cei care fac trafic de droguri şi de documente false.

Aceasta este maniera în care se finanţează terorismul, precizează oficialul belgian, anunţând că vor fi alocate în plus aproape 40 de milioane de euro pentru poliţie şi sistemul judiciar.

Va fi monitorizat şi mediul on-line, ca parte a acestei strategii.

De altfel, o reţea de socializare importantă a închis în Belgia câteva mii de conturi care conţineau mesaje extremiste antisemite, interzise prin lege.

Aşa cum ştim, la nivel european au loc discuţii în acest moment cu companiile de internet şi cu cele care administrează mediul on-line pentru detectarea şi ştergerea acestor mesaje care incită la ură şi care în acelaşi timp racolează cetăţeni europeni pentru organizaţia teroristă Statul Islamic.

Presa a dezvăluit deja multe cazuri ale unor familii belgiene ai căror copii s-au convertit la islam şi au plecat să lupte în Siria.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza