Alertă maximă în Belgia

Belgia este în alertă maximă, în urma raidurilor desfăşurate împotriva militanţilor islamişti.

Adăugat: 16 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Charles Michel a anunţat că guvernul belgian poate solicita din acest moment ajutorul armatei pentru a consolida securitatea ţării.

Corespondentul RRA la Bruxelles, aminteşte că premierul Charles Michel, a anunţat că guvernul său a aprobat mai multe măsuri de combatere a radicalismului şi terorismului, dintre acestea făcând parte şi posibilitatea ca armata să ajute la consolidarea securităţii în această ţară.

Acestea includ, de asemenea, şi posibilitatea retragerii cetăţeniei şi a paşaportului belgian, închiderea site-urilor islamiste de pe Internet, îngheţarea conturilor pentru suspecţii de terorism jihadist, dar şi verificarea lor atunci când călătoresc în Belgia.

Măsurile adoptate vor face obiectul unei legislaţii care va fi aprobată în curând.

Premierul belgian a precizat că au fost blocate pentru această operaţiune 300 de milioane de euro.

Treisprezece persoane au fost arestate în Belgia şi două în Franţa, Belgia cerând extrădarea lor în urma unei ample acţiuni antiteroriste la nivel naţional, potrivit Parchetului Federal belgian.

Grupul era pe punctul de a comite atentate teroriste, în special omorând politişti în spaţiul public şi în comisariate.

Era o chestiune poate de câteva ore, maximum câteva zile - spune Parchetul. În timpul percheziţiilor din ultimele ore, în mai multe localităţi din Belgia, inclusiv în capitala Bruxelles, au fost confiscate puşti-mitraliere de tip Kalaşnikov, muniţii, uniforme de poliţişti, bani şi documente false, menţionează sursa citată.

Şi în Germania, poliţia a arestat presupuşi membri ai unor celule islamiste, după o serie de raiduri care au avut loc noaptea trecută în 11 cartiere din Berlin şi din împrejurimile acestuia.

Unul dintre bărbaţii arestaţi este de origine turcă, suspectat că este liderul unei grupări extremiste.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza