Alertă la Paris. Posibil atac terorist

Mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

Adăugat: 9 August 2017
Ultima actualizare:9 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

Poliţia din capitala franceză a anunţat că o operaţiune este în curs de desfăşurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident.

Vehiculul care a produs accidentul a fugit de la faţa locului.

Prefectura locală vorbeşte despre un act intenţionat, în acest caz, care i-a vizat pe militari din cadrul operaţiunii anti-tetoriste Santinela, însărcinaţi cu protejarea teritoriului francez, începând cu anul 2015.

Potrivit platformei multimedia France Info, în vehicul se afla un bărbat care a accelerat maşina în momentul în care a văzut soldaţii.

Incidentul vine la 4 zile după o tentativă de agresiune la adresa militarilor din Santinela, care se aflau în apropierea Turnului Eiffel.

În Franţa există o dezbatere amplă legată de operaţiunea Santinela.

Unii politicieni dar şi reprezentanţi ai armatei îşi pun întrebări privind eficacitatea acestei forţe, în raport cu eforturile făcute deja de Paris în diverse teatre de război dar şi într-un context bugetar limitat, menţionează France Presse.

France Info a relatat că au fost răniţi şase militari francezi, dintre care doi sunt în stare gravă.

Suspectul nu a fost încă prins.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ciprian Sasu
Adăugat:
9 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza