Spaniolii votează la alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare dun Spania au fost convocate la doar şase luni după cele din luna decembrie.

Adăugat: 26 Iunie 2016
Ultima actualizare:26 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Spania, alegerile parlamentare sunt în plină desfăşurare.

Scrutinul legislativ a fost convocat la doar şase luni după cel din luna decembrie, în urma căruia partidele nu au putut forma o coaliţie guvernamentală.

În lipsa consensului, Executivul Partidului Popular, condus de Mariano Rajoy, a avut un mandat prelungit.

De altfel, potrivit sondajelor, conservatorul Rajoy ar putea obţine şi astăzi cele mai multe voturi, după o campanie care nu a trezit prea mult interes în rândul spaniolilor.

Secţiile de votare s-au deschis cu emoţii din partea preşedinţilor în mai multe regiuni, din cauza lipsei membrilor titulari, care în anumite cazuri nu s-au prezentat la convocare.

Deşi a fost nevoie de supleanţi, secţiile electorale s-au constituit cu normalitate, au informat cu puţin timp în urmă reprezentanţii Guvernului.

Afluenţa la urne este constantă în majoritatea provinciilor, deşi previziunile indicau o participare mai scăzută decât la scrutinul din decembrie.

Cei mai grăbiţi au fost oamenii mai în vârstă şi familiile cu copii, care după vot vor să petreacă duminica liniştiţi sau, după caz, în mod activ.

În satele cu populaţie redusă, secţiile de votare s-au închis la doar câteva minute după ce s-au constituit, deoarece toţi electorii şi-au exprimat deja votul.

Primele date oficiale de participare le vom avea la ora locală 14:30, sondajele la ieşirea de la urne, la ora locală 20:00, iar rezultatele oficiale parţiale începând cu ora 22:30.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza