Alegeri prezidenţiale 2019. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă știri electorale despre activitatea candidaților calificați în turul II al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Adăugat: 18 Noiembrie 2019
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis, susţinut de PNL pentru a obţine un nou mandat, a spus la Bistrița că PSD este motivul pentru care România nu s-a dezvoltat, dar schimbarea se petrece chiar acum și va continua.

Klaus Iohannis: PSD-ul este motivul  principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult; este motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai bine. Toate acestea trebuie să le schimbăm. Schimbarea mare a început pe 26 mai și schimbarea a continuat și va continua, va continua pe 24 noiembrie, la alegerile locale. Schimbarea merge mai departe. (Declarație consemnată de corespondentul RRA, Cristiana Sabău).
*

Echipa PSD de la Buzău este una onorantă, care a înțeles că pentru fiecare comunitate trebuie implicare, pentru a câștiga orice cursă electorală.

Declarația îi aparține Vioricăi Dăncilă, candidat al PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Viorica Dăncilă: Am venit astăzi în mijlocul dumneavoastră pentru că știu că este important ca un lider politic să fie prezent în mijlocul oamenilor, să vorbească cu oamenii, să asculte sfaturile lor, să asculte probleme lor, pentru că acel lider care stă închis în Palatul Cotroceni sau în altă parte este desprins de realitate.  (Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Cristina Moise).
*

Unitatea este cheia succesului în turul doi al alegerilor prezidențiale, a spus astăzi, la Buzău, fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.

El i-a  îndemnat pe cei care au fost prezenți în Sala Mare a Consiliului Județean să o voteze pe Viorica Dăncilă.

Eugen Teodorovici: Secretul dumneavoastră, la Buzău, îl ştim foarte bine. Sunteţi o echipă unită şi sunteţi uniţi şi este de admirat. Întreaga ţară se uită la dumneavoastră şi are de învăţat. În rest, nu vă dau sfaturi, pentru că ştiţi cum să vă mobilizaţi. Doar să ştiţi că avem încă un pas de făcut. Acest pas important se poate, să ştiţi, să-l trecem aşa cum ne dorim cu toţii. Nu vă luaţi după unii şi după alţii, că n-avem şanse. Avem o şansă foarte mare. Haideţi să profităm de acest lucru şi să dăm acestei ţări, după 15 ani, un preşedinte social-democrat, care să fie preşedintele românilor.
*
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat la Bistrița, la o întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu alegătorii, că acesta este un adevărat om de stat.

Robert Sighiartău: Un om de stat respectă Constituția și democrația, un om de stat face bine semenilor săi și nu se bate cu pumnul în piept la televizor pentru asta. La cinci ani de zile de când președintele Iohannis a câștigat într-un mod covârșitor, dăm semnalul în toată țara pentru a doua mare victorie a președintelui Iohannis.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Noiembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza