Alegeri prezidenţiale 2019. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic, știri electorale despre activitatea candidaților la alegerile prezidențiale.

Adăugat: 17 Octombrie 2019
Ultima actualizare:17 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Klaus Iohannis candidează din partea PNL pentru un nou mandat de președinte al României. El le-a transmit membrilor și simpatizanților liberali prezenți la mitingul de la Brașov că țara are mari așteptări de la PNL și de la viitorul șef al statului.

Klaus Iohannis: De la voi așteaptă românii soluțiile, soluțiile pentru România modernă, pentru România europeană, pentru România dezvoltată, pentru România asigură, pentru România care își respectă cetățenii. Pe scurt, de la voi și de la mine, așteaptă România normală.

*
Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, crede într-o Românie care contează în Europa și în lumea globalizată. Ea susține competitivitatea țării noastre la nivel european și internațional.

Viorica Dăncila: Este responsabilitatea noastră să identificăm abordările câștigătoare în domenii cheie, precum energie, transport, IT, agricultură sustenabilă, educație, mediu. Va fi rolul meu, ca președinte, să asigur o dinamică pragmatică a relațiilor și schimburilor internaționale care au în centru toate aceste domenii cheie.

*
Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu critică modul în care funcționează Curtea Constituțională. El afirmă că membrii Curții nu trebuie numiți pe criterii politice.

Theodor Paleologu: Curtea Constituțională, așa cum funcționează în acest moment, este o catastrofă. În primul rând, este inacceptabil ca la Curtea Constituțională să fie numiți politruci, cum vedem în acest moment. În anii '90 erau magistrați de-o cu totul altă factură decât cei de acum.

*
Candidatului UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Timișoara că viitorul înseamnă educație, iar acesteia trebuie să îi fie alocate cel puțin 8-9 procente din PIB.

Kelemen Hunor: Noi spunem că 6% nu ajunge. Ar trebui să ajungem la 8%, la 9%. Nu spun să ajungem la 12%, de la un an la altul că nu se poate, dar pe termen mediu, ar trebui să ajungem la 8%, la 9%; învățământ și cercetare, învățământ și inovație și sistemul universitar, bineînțeles, altfel vom pierde pariul cu anii care urmează, cu viitorul.
.
*
Mircea Diaconu, candidatul alianței dintre ALDE și PRO România, a discutat la Bârlad cu simpatizanții cărora le-a reamintit că președintele țării trebuie să fie apolitic. 

Mircea Diaconu: Eu nu am nicio doctrină și de aceea candidez, sau am îndrăznit să candidez la prezidențiale, care teoretic și constituțional trebuie să nu aibă nicio doctrină. Un președinte nu e partizan, deci fără doctrină, nu e politic, deci fără partid.

*
La Constanța, Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS, a afirmat că succesul lui la alegerile prezidențiale poate fi un prim pas spre schimbarea în bine a României.

Dan Barna: Vom merge cu această caravană prin toate județele României pentru că, da, suntem o alianță care strânge semnăturile pe bune, în stradă, suntem două partide reale, oamenii care și-au asumat implicarea. Am adus în politică câteva mii de oameni noi care vor să se implice în însănătoșirea României. Acesta este de fapt mesajul pe care se bazează candidatura mea. Eu cred că putem să schimbăm România astfel încât să devină o țară în care tinerii să își dorească să locuiască.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza