Alegeri prezidențiale 2019. Declarații ale politicienilor la vot

Politicienii prexenți la voy i-au îndemnat pe români să vină în număr cât mai mare la urne pentru a-şi exercita acest drept fundamental.

Adăugat: 10 Noiembrie 2019
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Politicienii care au votat până la această oră spun că au optat pentru un viitor mai bun, pentru dezvoltare şi pace socială.

Ei i-au îndemnat pe români să vină în număr cât mai mare la urne pentru a-şi exercita acest drept fundamental.

Premierul Ludovic Orban crede că votul de astăzi este unul fundamental și le-a cerut românilor să vină la urne, să își aleagă președintele:

Ludovic Orban: Funcția de președinte al României este cea mai importantă funcție în statul român. Președintele este cel care dă direcția, cel care are cu adevărat puterea de a reprezenta România în lume, este cel care dă tonul.

Fostul premier şi candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că opțiunea sa electorală este pentru o Românie sigură și demnă:

Viorica Dăncilă: Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă, am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui României.

Şi şeful statului, Klaus Iohannis, a vorbit despre importanța zilei de astăzi şi i-a îndemnat pe români să vină la vot.

Klaus Iohannis: Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Așadar, dragi români, vă aștept la vot!

Şi președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a votat astăzi la Buzău:

Marcel Ciolacu: Îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți români astăzi la vot. Am reuşit, printr-o lege în Parlamentul României, ca şi în diaspora să se voteze normal, fără tensiuni.

Pentru viitor şi pentru schimbare a votat astăzi, la Sibiu, şi preşedintele şi candidatul USR, Dan Barna:

Dan Barna: Luați-vă prietenii, colegii, familia și mergeți la vot! Astăzi ștampila aceea mică este puterea pe care o are fiecare cetățean şi astăzi putem să avem România pe care ne-o dorim.

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, este convins că a vota este o datorie importantă pentru democraţie şi o chestiune de respect.

Theodor Paleologu: Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi și de a munci în România, am votat pentru o Românie a respectului. Trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc.

Candidatul UDMR la președinție, Kelemen Hunor, le-a transmis cetățenilor să vină la vot şi să aleagă cea mai bună soluție pentru România.


Kelemen Hunor: Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere. Să mergeți la vot, să votați și să alegeți cea mai bună soluție pentru România.

Şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, crede că aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generație. El i-a îndemnat pe tineri să iasă la vot, pentru că au pe cine alege.

Traian Băsescu: Trebuie să vină generația care să întregească țară și care să o îndrepte spre prosperitate. Este momentul lor să iasă la vot, că au pe cine alege.

Şi fostul preşedinte Ion Iliescu a votat astăzi, însă de această dată, a solicitat urna mobilă.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Noiembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza